Revoluční vynález převádí štěkání a mňoukání do lidské řeči! Připravte se na rozhovory se svými psy a kočkami

Tým britských a německých vědců přichází s přelomovým vynálezem v komunikaci mezi člověkem a zvířetem. Přístroj nazvaný "PetTalker 3000" umí proměnit štěkání a mňoukání na srozumitelnou lidskou řeč. Za revolučním vynálezem stojí dvanáct let důkladného výzkumu a spolupráce mezi předními neurovědci, zoology, lingvisty a technologickými odborníky. Tým se zaměřil na analýzu tisíce hodin zvukových vzorců a frekvencí, které naši čtyřnozí přátelé vydávají, a pomocí nejnovějších počítačových algoritmů tyhle zvuky převedl do srozumitelné lidské řeči.

titulka-rec

Jak přístroj funguje?
Princip fungování tohoto přístroje je fascinující. Využívá pokročilou umělou inteligenci, nejnovější poznatky v oblasti etologie a formu strojového učení známou jako "hluboké učení". To mu umožňuje uchopit nuance zvířecí komunikace. Algoritmus nejdřív analyzuje frekvenci, tón a délku zvuků, které zvíře vydává. Následně porovnává shromážděné informace s obrovskou databází zvířecích zvuků, kterou během dvanácti let výzkumu sestavil, aby určil nejpravděpodobnější význam. Jakmile je zvuk přeložen do textu, umělý hlas ho přečte majitelům.

Výzkum zahrnoval spolupráci s víc než 2 000 psy a 500 kočkami různých plemen, aby se zajistila co největší přesnost překladu. „Kombinovali jsme přístupy z oblasti umělé inteligence, akustické biologie a kognitivní psychologie, abychom pochopili nejen zvuky, které naši mazlíčci vydávají, ale i kontext, ve kterém tyhle zvuky používají,“ vysvětluje slavný britský etolog Dr. Travis Apreel z Mezinárodního institutu pro výzkum chování zvířat.

pristroj

Cena bude závratná
PetTalker 3000 by se měl na trhu objevit v druhé polovině roku 2024. Před uvedením je potřeba vyřešit ještě několik technických výzev, včetně zlepšení přesnosti překladu a optimalizace hardwaru pro delší výdrž baterie. Očekává se, že kvůli pokročilé technologii a vývojovým nákladům bude zařízení stát kolem 3 000 liber, v přepočtu bezmála 90 000 Kč.

Přístroj PetTalker 3000 otevírá dveře do světa, kde porozumění mezi lidmi a jejich zvířecími společníky dosahuje úplně nové úrovně. Už žádné hádanky, proč váš pes pořád štěká na pošťáka nebo proč vaše kočka ignoruje tu drahou hračku, kterou jste jí koupili, a místo toho si hraje s papírovou krabicí. Jo a důležitá zpráva nakonec, dneska je 1. dubna, Apríl. Tak se na nás nezlobte, že jsme vás takhle napálili, ale sami bychom si takový přístroj opravdu přáli.