DROBNÍ EXOTI - ASTRILDOVITÍ


Zebřička pestrá, Chůvička japonská, Rýžovník šedý

 

PŮVOD: Austrálie, Jihovýchodní Asie

 

VELIKOST: Tělo 10 - 14 m.

 

DÉLKA ŽIVOTA: cca 5 let.

 

CHOVNÉ ZAŘÍZENÍ: Klec nebo pokojová voliéra s dostatkem dřevěných bidýlek a větví ovocných stromů, velikost volíme podle počtu chovaných ptáků. 

 

CHOV: Nejlépe ve skupinách.

 

ROZLIŠENÍ POHLAVÍ: Samečci přírodně zbarvených zebřiček mají oranžové lícní skvrny.

 

ROZMNOŽOVÁNÍ: Ptáci si splétají hnízda ze stébel, samice klade 3 - 8 vajec, na kterých sedí 11 - 12 dní. Mláďata krmí oba rodiče.

 

KRMENÍ: Směsi pro drobné exoty, senegalské proso v klasech, ovoce, písek na trávení, sépiová kost, voda, vitamíny a minerály jako doplněk potravy, v době hnízdění vaječná míchanice.

 

ZAJÍMAVOST: Nenároční ptáci vhodní pro začínající milovníky ptactva.

S pozdravem kolektiv HappyZoo