KRAJTA KRÁLOVSKÁ

 

PŮVOD: Pobřeží západní Afriky a střední Afrika.

 

VELIKOST: 90 - 130cm. Běžně se dožívá až 30 let.

 

CHOVNÉ ZAŘÍZENÍ: Terárium o rozměrech 90x45x60cm.

 

VYBAVENÍ ZAŘÍZENÍ: Terarijní substrát, úkryt, větve, kameny, miska na vodu, výhřevná žárovka a zářivka.

 

TEPLOTA: 25 - 30°C, pod zdrojem záření až 40°C.

 

CHOV: Jednotlivě.

 

ROZMNOŽOVÁNÍ: Cca 4 měsíce po páření nakladou samice 6 - 8 vajec měřících cca 7 × 5 cm. Vejce kladou většinou v noci. Samice na vejcích leží až do vylíhnutí, cca 100 dní.

 

KRMENÍ: Drobní hlodavci. Mláďata krmíme jednou týdně, v dospělosti dobu krmení prodlužujeme v závislosti na velikosti potravy. Někteří jedinci v zimních měsících odmítají potravu i několik měsíců.

 

MANIPULACE: Opatrně chytáme do ruky.

 

POZOR: Může kousnout.

Kolektiv HappyZoo