KORELA CHOCHOLATÁ

 

PŮVOD: Austrálie.

 

VELIKOST: Tělo až 33cm.

 

DÉLKA ŽIVOTA: až 20 let.

 

CHOVNÉ ZAŘÍZENÍ: Klec nebo pokojová i venkovní voliéra s dostatkem dřevěných bidýlek a větví ovocných stromů. 

 

CHOV: Jednotlivě, v párech i ve skupinách.

 

ROZLIŠENÍ POHLAVÍ: Samec je šedý, má žlutou hlavu a červenou ušní skvrnu. Letky má bílé, spodní stranu ocasu černou. Samička má hlavu šedožlutou, ušní skvrna je matnější než u samce. Letky jsou šedobílé, spodní strana ocasu šedobíle příčně pruhovaná.

 

ROZMNOŽOVÁNÍ: Samice klade do budky 4 - 6 vajec, na kterých sedí 17 - 21 dní. Mláďata krmí oba rodiče.

 

KRMENÍ: Směsi pro střední papoušky obsahující proso a slunečnici, senegalské proso v klasech, ovoce, písek na trávení, sépiová kost, voda, vitamíny a minerály jako doplněk potravy.


POZOR
: Při nevhodné manipulaci mohou štípnout zobákem.

 

ZAJÍMAVOST: Velmi společenští ptáci.


S pozdravem kolektiv HappyZoo